Alla inlägg den 22 februari 2009

Av Astrid - 22 februari 2009 18:45

Ibland skulle jag vilja att man kunde koppla datorn direkt till skallen så att man kunde få in sina tankar direkt i ett ordbehandlingsprogram. Tänk så många brev jag skulle ha skrivit, och så fina inlägg det skulle bli i bloggen! För att inte tala om mängden!


Om jag hade kunnat det skulle ni ha fått en alldeles förträffligt litterär beskrivning av vägen mellan Skellefteå och Lycksele. Alla småbyar, skogen, hyggena, ljuset, snön, riporna (! Jo, det satt två ripor på vägen, bara en liten bit från Norsjö. Jag trodde att såna bara fanns i fjällen.... ) och bildårarna  :) . Men nu får ni ingen sån fin beskrivning, jag skriver bara att jag har varit i Lycksele i helgen. Gubben skulle sjunga i dag och då var det läge för mej att åka dit för en gångs skull. Det är lite nervöst att lämna grabbarna ensamma en hel helg, men huset står kvar nu när jag kommit hem. Hur ska det då kännas när vi flyttar och G ska gå gymnasiet här, dvs bo här bara med H för veckorna? Huu.


Vi har haft ett härligt vinterväder i helgen (efter -20 till -35 i två veckor kallas -10 för "härligt"), så vi har varit mycket ute. Dels såg vi rally på älven (vi iddes inte köpa nåt program, men bilarna gasade på bra och sladdade härligt), dels tittade vi på hus. På utsidan. Det gäller att hitta "rätt" läge... :)  Vi åkte bl a till Knaften, men huset som var till salu där låg mitt i byn, med så mycket villagata-känsla som man kan få i en så liten by. Jag vill ha ett hus som står ute om natten, som min mamma brukade säga (jag är uppvuxen i hyreshus mitt i staaan).


Sen gick vi på kafé! Kaféer och frisörer finns det gott om i Lycksele (och geocacher). Men det som tilltalar mej mest är att stan är så liten. Det är gångavstånd till allt, och på vintern när man kan gå på isen tvärs över älven är det nära överallt. Sämre är väl att det kanske inte är så enkelt att få jobb i en liten stad. Och att det blir långt till gamla bekanta och släktingar som man vant sej vid att ha nära. Då är det bra att grabbarna blir kvar så att man kommer att bli tvungen att åka tillbaka hit ibland...


Nåja, det blir ingen flytt före sommaren och kanske inte förrän till senhösten. Allt beroende på G:s gymnasiestart, bostadsfrågan och jobb åt mej. Så är det.

Ha det gott!!

Ovido - Quiz & Flashcards