Alla inlägg under december 2008

Av Astrid - 13 december 2008 20:13

Vi fick närmare tre decimeter blötsnö i natt och i morse! När jag gick ut med voffen blev han som en snöboll - det fastnar i fanorna längs benen. Men han var inte särskilt lessen, han gillar snö så länge den inte kilar fast mellan trampdynorna. Träden var jättefina med massor av snö i grenarna innan det blev 3 grader varmt och alltihop ramlade ner. Ikväll är det kallare igen så jag hoppas att vi får behålla snön nu.


Sen var jag på stan idag. Nu har jag nog köpt två julklappar. Det enda jag visste säkert att jag skulle köpa fanns inte att uppbringa i vår stad, så stressen slog till ordentligt och jag åkte hem istället. Voffen fick gå ut och så sov vi bort en stund innan H skulle hämtas i stan... Så gick den dan med.


Ha´re! 


Av Astrid - 11 december 2008 21:03

Så är det hockey-kväll igen. Jag sitter i soffan och lyssnar på radion, strax ska jag fortsätta på decembersockorna (Vortical från Knotions). H är på Isladan (hihi, den heter numera "Skellefteå Kraft Arena", gubevars, men för mej är det Isladan och inget annat  :) ), och jag hoppas att han inte ringer och behöver skjuts hem.


Vi har haft luciafest på förskolan i kväll. Gott med gröt och kul med småbarnen som lussar! Osså får ju jag som fröken lussa lite med....  :D


Nu är hockeyn slut (5 - 2 till SAIK!!) och jag har bara plockat fram stickningen....

Av Astrid - 9 december 2008 20:11

Om ni undrar varför jag gör flera inlägg på samma dag ibland, så beror det bland annat på att jag inte kan se att det går att skriva mellan bilderna utan de hamnar antingen överst eller nederst i den här sortens blogg. Å andra sidan finns här ingen reklam.


Ikväll sitter jag i soffan och bloggar och lyssnar på hockey. Om jag blir klar ska jag ta itu med mina decembersockor ( jag lyckas inte lära mej vad de heter), mönstret är riktigt kul. Mitt enda sällskap är en påse popcorn (H sitter där uppe och ser hockey på datorn, han har mer att äta) och radion. Ganska lugnt och skönt med andra ord.


Imorgon har jag det tidiga skiftet, så jag måste försöka komma i säng i tid i kväll. Sen ska jag gå på stan och fika med E. Egentligen skulle jag behöva köpa julklappar med (jag har bara köpt en än) men jag vet inte vad jag ska köpa och då är det ju liten idé att gå på stan. På torsdag är det lucia på vår förskola.


Höres!!

Av Astrid - 9 december 2008 20:07

Den här amaryllisen den är min. Jag räddade den från en låda med förväxta torr-lökar på ÖB, den enda som såg hyfsad ut. Men det var synd om de andra med så hade jag haft råd hade jag väl köpt alla (de var på halva priset, 17:- betalade jag) Som tur var stod gubben och hoppade, han ville gå vidare, så det blev bara en...

Av Astrid - 9 december 2008 19:59

Nu ska jag skryta lite. Inte om mej själv, för en gångs skull, utan över gubben. Kolla vilka underverk han har "gjort" med fjolårets amaryllislökar!! Den på bilden är vit, och har två stänglar. Den knopp som nu öppnat sej innehåller sex klockor....  :D


Den andra löken är röd, ev strimmig. Det är inte så lätt att minnas... Sen har vi en mikro-liten lök med knopp, en av lökarna har delat sej men vilken kan man inte veta förrän den lilla blommar. Spännande!


Jag lejde den äldre av grabbarna till att fota. Oj, vilken aktivitet det vart! Det skulle arrangeras lampor, fixas bakgrund och donas i datorn. Men resultatet blev rätt bra...  :)

Av Astrid - 8 december 2008 20:09

Egentligen hade jag tänkt att hoppa över decembersockorna, det finns väl annat att sticka än sockar? Men så hade jag ju beställt mer av Zitron Trekking Handart-garnet och varför inte sticka mer sockar? Kanske kan kusinerna behöva ett par i julklapp (om jag hinner färdigt). Färgen var i allafall omöjlig att låta bli att köpa så ...

Av Astrid - 8 december 2008 19:48

Så har jag kört iväg G från datorn så att jag kan skriva igen... Fast ärligt talat så har jag inte haft ork till att bråka om datorn utan istället försökt leva som om det ska bli en jul i år med :)  .  Jag har inte köpt några julklappar än men jag har faktiskt lagat mat FYRA gånger den här helgen, plus idag måndag. Grabbarna har inte behövt äta halvfabrikat på ett par dar nu... men jag lovar ingen fortsättning. Det blir en bonus även framöver.

I fredags fick dom köttfärspaj, i lördags ugnsstekt lax och hemodlad potatis, till frukost söndag risgrynsgröt och till middag igår kycklinggryta med curry. Dessutom har de fått skink-lasagne med basilikasås idag. Inte klokt vad huslig man kan va´ :)  . Disken får nån annan ta hand om. 


Sen var vi på "Musik i Advent" i går kväll. Det är en tradition som EFS i Skellefteå bjuder på, i år för 35:e året. EFS-körerna sjunger och ibland, som i år, är även Trinity där. Jag har en gammal skol-kompis som jag vet har varit med i Trinity, men hon har inte varit med när jag har haft tillfälle att höra dem. Tror jag. Igår satt jag och spanade och kom till min fasa på att det är inte säkert att jag känner igen henne, så länge sen är det vi sågs.... Tänk om hon var där och jag inte såg det!! Jag vet inte var hon finns idag, och inte vad hon sysslar med. Och jag skäms över att jag inte lyckats hålla kontakten.


Jo, förresten, jag har hängt upp änglarna. De hamnade i trappan och det var inte lätt att fota dem (men det hör väl till änglarnas natur?). I verkligheten blev det riktigt vackert, de lyser upp vår vardag och guidar oss mot jul... 




Av Astrid - 3 december 2008 18:37

Har det tänkt snöa ända fram till jul? Inte för att jag klagar - jag gillar som bekant snön - men E4:an blir lite moddig och det är lite jobbigt att gå på promenad. (Nä, jag går inte efter E4:an, utan oftast på gångvägarna här i Kåge  :-)  ) Idag har det snöat nästan en decimeter och sen regnat på eftermiddan... Visst hade vi bestämt att det inte skulle komma nåt regn förrän i vår?  Den enda fördelen med att det blev milt nu är att isen i bakfälgarna på bilen har tinat bort så bilen går att köra mer än 70 igen utan att vibrera...  :)


Nu ska jag gå och hänga upp min nyinköpta ljuskedja med änglar. Om ni vill kan jag ta en bild när jag är klar (om det blir bra).


Ha det gott!!!

Ovido - Quiz & Flashcards