Alla inlägg den 26 april 2009

Av Astrid - 26 april 2009 20:18

Tänkte glatt uppdatera er hur jag har det med mina projekt - mest för att ett av mina ufon nästan är klart...


Veckan som gick var en vecka full av aktivitet, men nästan inget blev stickat. Jag och G tränar för fullt, graderingen är i slutet av maj. Sen hade vi en kväll personalmöte och en kväll personalfest och sen var veckan slut... 


På rasterna stickar jag på ett par herrsockar. Maj månads sockklubb-mönster var fina, knästrumporna såg jättefina ut men avancerade. Vi får se framöver om jag kanske gör ett par när jag får sockstickorna tomma.


Från Creative People kom häromdan ett paket med svart bomullsgarn (så konstigt :)  ) som jag ska starta ett sommarprojekt av. Det ska bli en kofta att använda när man behöver vara finklädd (om det nångång behövs?) och jag ska göra kanten av det fina silvriga garnet som jag fick i mitt "Garn&choklad" paket. Mönstret har jag hittat i tidningen Land, men den här gången ska jag vara lite noga. Garnet är inte det som står i mönstret - så är det oftast när jag stickar - men den här gången ska jag göra en provlapp så att jag vet att garnet räcker och koftan blir lagom stor. Och kanske jag skulle ha sökt igen mönstret som någon annan bloggare använt, där man stickar uppifrån och ner.... Fast jag provar först med en provlapp.

  

Ufot som jag har nästan gjort klart är min väst (!!) av rest-ullgarn som nu bara saknar kanter. Bilder ska komma så småningom. Till den har jag inget mönster utan har hittat på eftersom, och jag tycker att jag varit riktigt finurlig bitvis. Det gällde ju att få den lika fram och bak trots att jag inte visste hur långt garnet skulle räcka.


Ha det gott!!


Av Astrid - 26 april 2009 20:15

Tror att jag lovat att visa påskkärringen som vi gjorde i stugan i påskas. Hon var närmare två meter hög, mest beroende på att jag lyckades baxa upp den första bollen på en meterhög driva. sen bar inte snön runt om och då blev hon ännu högre  :) 

Ute
Ovido - Quiz & Flashcards