Alla inlägg under oktober 2008

Av Astrid - 9 oktober 2008 21:32

Har jobbat, handlat och varit på föräldramöte idag. Det känns som det var evigheter sen jag kom mej ut till skogs. Detta trots att jag köpte mej en dyr (men det finns dyrare och nyare tekniskt sett) leksak på Nolia. Hela min skatteåterbäring gick åt! :) Den heter Garmin eTrex Venture Cx och visar vägen till de gömda cacher som finns runt om i skogarna. Och i stan med för den delen. Det har väl inte blivit så hemskt många som jag besökt - man behöver köra en hel del bil mellan - men kul är det!



Ute
Av Astrid - 8 oktober 2008 21:26

Så har vi varit på träning igen, G och jag. Idag var sensei snäll och krävde måttligt av oss - ibland får vi kämpa tills vi får blodsmak (det tar ju inte så lång tid för en annan som är snabb och vig som ett kassaskåp).  Men det är ju det som är så fascinerande med karate; att vi tränar utan redskap och ofta utan motståndare och ändå blir man både slut och får träningsvärk.


Nu går ju jag dit bara för motionens skull men eftersom jag har lyckats ta det gula bältet så blir det ett grönt nästa gång jag går upp för gradering. G har kämpat sej till det andra blå och jobbar nu för att ta sitt första bruna, men jag ser att ambitionen hos honom inte är så hög längre, det finns mycket annat kul att göra när man är 15. Det bruna bältet är inte heller tvärenkelt att ta. 


Av Astrid - 7 oktober 2008 20:10

Just nu så läser jag "Brott och straff" av Dostojevskij. Visst låter det överambitiöst? Men det är så att jag först läste "Sonjas Godhet" av Ove Wikström och där rekomenderar Ove att man ska läsa Dostojevskij och Torgny Lindgren för de kan verkligen det här med "stor-orden". Jag har därför läst "Berättelser" av Lindgren, och visst är det kul men inte känner jag samma begeistring som Wikström. "Brott och straff" är lite rörig (men det varnade Wikström för) men rätt lättläst ändå.


Jag har redan planerat att sedan läsa "Flyga Drake", "Till längtans försvar" och "Ikonen i fickan", plus att jag hittade en tilltalande bok på Shape (!), den heter "Ryttare i brons" och är skriven av någon helt okänd men den var snygg utanpå... På det viset hittade jag min favoritbok för något år sen, jag föll helt enkelt för utsidan :). Den heter "Vindens Skugga" och är skriven av Carlos Ruiz Zafón - läs den!! Jag ska nog läsa den en gång till snart.


Av Astrid - 6 oktober 2008 20:46

Om jag i detta forum ska berätta om mitt liv så måste bloggen ju handla en hel del om stickning och böcker. Nu tänkte jag uppdatera ev läsare om mina just nu pågående projekt...


 Sockar är roliga att sticka, de blir fort färdiga. Just nu är det ett par "Spring socks" som sitter på stickorna. Garnet har jag köpt av Garnhärvan, det är ett härligt garn, Trekking Art. Dessutom har jag lyxat mej och köpt trästickor, riktigt kuliga att sticka med!


Mitt andra projekt (jag försöker att bara ha två stickningar igång samtidigt för att inget ska bli liggande och aldrig bli klart :)  ) är en Juno Regina i ett ullgarn från Bergå, Ullvi tror jag det heter. det garnet hittade jag på garnloppis hos Ringvor i Rengård - jag kunde bara inte motstå färgen!!


Det som sen står på tur att bli stickat är en långväst i tretrådigt Kilafors Svenskull. Egen design tror jag, jag har inte hittat något bra mönster än.

Av Astrid - 5 oktober 2008 18:54

Vilken härlig dag jag haft idag!! Först sov jag LÄNGE, sen åt jag frukost, stickade en bit, läste ett par sidor och åt lunch. SEN tog jag på mej mina gamla, men fullt användbara, ridkläder och följde skogsvännen C till Ljusvattnet. Där fick vi låna var sin Islandshäst och göra en ridtur på en och en halvtimme i skogen. Undrar om jag kommer att kunna gå imorgon...  :) 


Men kul var det trots att det regnade på oss. Ledaren lärde oss hur vi skulle göra för att de små pållarna skulle tölta, och inte för att jag kan avgöra riktigt men hon klagade inte på min pålles tölt så kanske lyckades jag. Han sprang på och vi var överrens om hastigheten så jag är nöjd. det blir nog fler resor till Ljusvattnet...



Ute
Av Astrid - 4 oktober 2008 15:35

Så har jag då skaffat mej en blogg - vad nu det ska vara bra för? Risken att många ska läsa är nog inte stor, men kanske nån hittar hit... 

 Här är två av mina favoriter:

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards