Alla inlägg under januari 2009

Av Astrid - 31 januari 2009 21:04

Mina Ginny-socks går sakta framåt. Jag har ju bara en halvtimmes rast att sticka på när jag jobbar  :)  . Garnet är jättehärligt att sticka med och i fina färger, även om jag inte skulle ha satt ihop dem så själv. Men visst får man bli lite fundersam när man mitt i dyra garnet hittar en knut och randningen blir annars? (Jo, jag förstår att det kan bli så, men ändå...) Trots detta tror jag att sockarna kommer att bli fina, jag gillar enkelheten i mönstret och flätan mitt i.


Jag har varit på stan idag och köpt födelsedagspresenter och sökt en fleeceväst åt mej (det är så kallt i lekhallen på jobbet) men hittade inget. Sommarkläderna är väl på väg in och vem vill ha en varm väst på sommaren? Jag insåg att jag måste försöka få min stickade restgarnsväst klar snart istället. Ändå kunde jag inte låta bli att starta upp februarisockarna.... :D Kul mönster!


Tillägg: Hoppsan, bilden är på sniskan!! Ja, ja då får ni vända på skärmen om ni vill se den rakt  ;)

Av Astrid - 31 januari 2009 21:02

Dessa vackra tulpaner fick jag av svåger med fru i söndags när de var här och drack kaffe. De har stått en hel vecka och de doftade underbart! Man kan nästan börja tro att vi ska få en vår i år också...  :)

Av Astrid - 30 januari 2009 21:52

Efter mycket tvekan och lång betänketid har jag anmält mej till Stickameras "garn och te byte" nummer tre. Jag har stora förväntningar den här gången med, eftersom jag fått så fina grejer förut.


Fingervantarna som jag gjort i herrstorlek är klara. De blev lite små, men alltid finns det nån som kan ha dem. Om inte annat skänker jag dem till en missionsauktion. Men det bästa är att nu kan jag starta upp ett nytt projekt - det lutar åt februarisockar...

Av Astrid - 29 januari 2009 20:52

Våra gammelnallar har numera en plats i vardagsrummet. De sitter och tittar på oss och undrar nog hur vi orkar och varför vi inte är hemma så ofta. Helst skulle de nog vilja bli kramade, lite försiktigt. Jag tror att de har ont lite varstans, de som andra gamlingar (och andra klantisar som tränar karate) men en kram är ju aldrig fel.  :)  Några av dem är mer kramade än andra, två är mina, två är gubbens. Men alla är lika värdefulla och pryder sin plats på hyllan.

Av Astrid - 25 januari 2009 21:28

Ikväll har jag gjort nåt som jag inte brukar - jag har rivit upp en stickning. Det skulle ha blivit en helt vanlig socka men när jag hittade HarryPotter-bloggen (eh, de andra har redan stickat massor med Harry Potter grejor, men jag hittade inte igen bloggen förrän efter att jag anmält mej...) bestämde jag mej för att riva upp och börja på Ginny-socakrna i ett garn ur paketet jag fick i fredags. Ett pastellfärgat som randar sej själv. Den stickningen ska få följa med som rast-stickning på jobbet, fingervantarna är så jobbiga att ta med sej, stickorna trillar ur så lätt.


Sen var jag till mamma för att hämta en tygbit bland alla mina tyger som hamnade hos henne efter flytten i våras. Men i påsen jag hittade fanns inte tyget jag sökte - utan en gammal stickning jag glömt att jag hade.... Det skulle ursprungligen bli en tröja att jobba i. Garnet har jag återanvänt (jo, jag har tydligen gjort det förr, återanvänt alltså) från en tröja som jag stickat i för liten storlek. Undrar om den nånsin blir klar? Dessutom är garnet rosa...


Ha det gott!

Av Astrid - 25 januari 2009 21:24

Har varit på träning idag, försöker komma iväg så ofta det går. Men idag ångrar jag att jag gick :)  Sensei körde hårt med oss, styrketräningsvarianten. Jag är lite för gammal för att åla hela långsidan på gympahallen, men vad gör man när det är stafett? Nu har jag hål på båda armbågarna och en fot... :) Men jag klarar inte att ta mej över kortsidan på mage utan att använda händerna...   :D

Av Astrid - 24 januari 2009 19:03

Jag har anmält mej till Stickameras Harry Potter Kal. Mellan februari och juni ska man sticka nåt med Harry Potter tema och jag har hittat ett sockmönster :) som jag ska använda. "Simply Ginny Socks" (länk finns på www.stickamera.se) Eller kanske jag ska göra en "Dobby Hat"?  Värst är att jag först måste göra klart åtminstone fingervantarna...

Av Astrid - 24 januari 2009 18:51

Ja, jag kunde inte låta bli. Jag vet - det var inte nödvändigt. Men kolla så fina garner jag fick i mitt sockgarnspaket!! Tänk så många fina sockar det ska bli - om jag näns sticka av detta fina garn: en påse blått och en påse röd-brunt. Paketet innehöll bl a två hekto Regia design Kaffe Fassett (jag vet att det blir fina sockar i det , jag har använt sånt förr), ett i blått med lite rött i och ett brunt med lite blått i, en härva Zitron Trekking Handart  :)  , och ett nystan Trekking xxl. Dessutom var där ett par nystan av garn som jag inte har någon erfarenhet av, två sorter av "mexico colors" (det heter nåt annat men jag minns inte just nu) och en härva alldeles underbart handfärgat. Det heter nåt typ "Araucania" och skiftar mellan ljusgrönt och lila (det ligger i mitten). Jo, där var också ett nystan Opal Hundertwasser som jag länge velat pröva och två färger "cash sock".


Jag har redan bestämt att det ljusa "mexico"-garnet ska få vara med i ett nytt sockprojekt....  :D

Ovido - Quiz & Flashcards