Alla inlägg den 3 januari 2009

Av Astrid - 3 januari 2009 19:03

Jag gick med i sockklubben i höstas när jag startat bloggen, mest för att jag då kunde göra det. Tanken var mest att vara med - sticka sockorna skulle jag bara göra om mönstren passade. Och det gjorde de tydligen för jag har stickat ett par per månad efter sockklubbens mönster. Därför är jag automatiskt med i årets sockklubb, och det blir med samma inställnng: om möstren känns lockande så stickar jag dem, annars får det va´.


Januari-mönstret har jag tittat på och det verkar kul men en utmaning. Jag har ju hunnit lära mej hur man ska sticka flätor med få maskor och strumpstickor, och jag har stickat sockar från tån och upp och från engelska mönster, men det här ser avancerat ut. En ren utmaning. Jag vet att när man väl sätter sej och läser mönstret och gör som det står, eftersom det står, så brukar det gå, så vi får se. Det beror ju lite på hur länge "fingervant-ilet" håller i sej - rätt vad det är hinner februarimönstret komma innan vantarna är färdiga....   =)

Av Astrid - 3 januari 2009 18:57

Jag har börjat på ett projekt som känns rätt intressant - jag stickar fingervantar. Jag har inget mönster utan "kopierar" en av de vantar jag använder dagligen. De är stickade av min mamma - hon är fingervant-specialist, bland mycket annat. Det är lite pilligt men kul, för resultatet kommer snabbt. Egentlligen var det H som ville ha ett par, så de här är ett experiment för att se om jag skulle klara av det... Sen, när jag vet hur man inte ska göra, ska jag göra ett par i herrstorlek. Det är enklare att experimentera när man kan prova på sej själv ... =) Därför gör jag mina först.

Ovido - Quiz & Flashcards